Proces

Conturex

Proces

Doordat wij contact met de klant belangrijk vinden werken we met korte lijnen tussen u als opdrachtgever en ons als fabriek. Hierdoor kunnen we duidelijk en snel met u overleggen waardoor we de kozijnen naar wens kunnen produceren.

Als eerste zullen we altijd een offerte opstellen, en eventueel de bijbehorende (werk)tekeningen maken. Hierna kan het kozijn in de werkplaats gemaakt worden. Hiervoor hebben we de beschikking over een Conturex Weinig machine. Deze machine is een multifunctionele houtbewerkingsmachine waarmee we de kozijnen ramen en deuren kunnen maken. Het ingevoerde hout voorziet de machine van de langs- en randprofileringen, de juiste profilering aan kopse kanten, de verbindingen en de inkrozingen.

Vervolgens gaat het kozijn naar de voormontage, hier wordt het kozijn doormiddel van druk en kozijnlijm opgesloten en worden de kozijnen voor gemonteerd zodat ze daarna naar de spuiterij toe kunnen. In de spuiterij worden de kozijnen voorzien van 1 of 2 lagen grondverf.

Waarna het kozijn kan worden afgemonteerd in de afmontage. Hierna isĀ  het kozijn klaar om op transport naar de bouwplaats te gaan waar deze kan worden gesteld in het werk en kan worden afgeschild door een schilder.